Jelen evropský (Cervus elaphus), nově jelen lesní, je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých (Cervidae). Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem, což z něj činí jediný druh jelena v Africe. Člověkem byl později zavlečen i do jiných částí světa, např. do Austrálie, na Nový Zéland nebo do Argentiny. Po celá století byl jelen evropský velmi oblíbenou lovnou zvěří, což na značné části jeho areálu rozšíření platí dodnes. Ačkoli byla jeho početnost často viditelně oslabena, díky zpětné reintrodukci do volné přírody a mnoha ochranářským opatřením přežívá v poměrně hojném
počtu i v současné době.
-
Jelení gulášové maso
311 Kč /kgGulášové maso (kombinace kýty, plece, hřbetu) nachystané pro přípravu guláše, nebo masových směsí
-
Jelení hřbet
723 Kč /kgNejoceňovanější částí jeleního masa je hřbet, který lze upéct vcelku a hodí se také na minutky připravené na pánvi či grilu
-
Jelení krk
311 Kč /kgMaso z jeleního krku má silnou chuť a je vhodné především na pečení vcelku, grilování či pořádné steaky
-
Jelení kýta bez kosti
329 Kč /kgJelení kýtu, která obsahuje velmi málo tuku doporučujeme k přípravě řízků, rolád a je vhodná také ke špikování
-
Jelení plec bez kosti
334 Kč /kgJelení plec je vhodná pro přípravu rolády, k pečení vcelku, ale také k využití pro přípravu zvěřinových burgerů
-
Jelení svíčková
723 Kč /kgSvíčková na nejlepší steaky, část masa s minimálním obsahem tuku, vhodná pro přípravu minutek