Srnec obecný (Capreolus capreolus) je hojně rozšířený sudokopytník z čeledi jelenovití. Z evropských druhů jelenovitých je nejmenší.
Samice srnce se nazývá srna (řidčeji srnka), mládě pak srnče (řidčeji srně). V Česku se jedná vedle prasete divokého o nejrozšířenější
spárkatou zvěř.
-
Srnčí gulášové maso
306 Kč /kgSrnčí maso je velice jemné, hřbet patří k nejdelikátnějším kusům srnčního, je vhodný nejen na minutky, ale i ke grilování
-
Srnčí hřbet
872 Kč /kgSrnčí maso je velice jemné, hřbet patří k nejdelikátnějším kusům srnčního, je vhodný nejen na minutky, ale i ke grilování
-
Srnčí kýta bez kosti
605 Kč /kgSrnčí maso je velice jemné, kýtu doporučujeme použít při přípravě řízků, je však výborná také pro špikování a nebo k dušení v kombinaci s kořenovou zeleninou a kvalitním červeným vínem.
-
Srnčí plec bez kosti
408 Kč /kgSrnčí maso je velice jemné, plec doporučujeme upravovat podobně jako kýtu, případně přelité hnědou omáčkou podávané s vložkou brusinek, rozinek a mandlí
-
Srnčí svíčková
787 Kč /kgSrnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku