Tradičně byl muflon společně s ovcí kruhorohou (Ovis gmelini) mylně považován za divokého předka domácích ovcí a jeho původní areál byl předpokládán na velké části Evropy a až posléze se měl omezit pouze na Korsiku a Sardinii. Podle dnes převažující teorie jsou však domácí ovce odvozeny výhradně z ovce kruhorohé a také přirozený původ muflona je zpochybňován. Muflon je totiž pravděpodobně potomkem neolitických ovcí domácích, které byly v 8.–6. tisíciletí př. n. l. dovezeny lidmi na Korsiku a Sardinii a zde zpětně zdivočely.
-
Mufloní gulášové maso
253 Kč /kgMufloní maso je velice jemné chuti. Mufloní maso na guláš (kombinace kýty, plec, hřbetu), balíček masa připraven právě k tomuto pokrmu, svůj guláš můžete vylepšit černým pivem.
-
Mufloní hřbet
544 Kč /kgVykostěný mufloní hřbet lze upéct vcelku, hodí se však i na minutky v podobě medailonků či steaků
-
Mufloní kýta bez kosti
360 Kč /kgZ mufloní kýty lze uvařit výborné ragú, popř. celý kus masa marinovat a péct vcelku
-
Mufloní plec bez kosti
294 Kč /kgMufloní maso je velice jemné, plec doporučujeme upravovat podobně jako kýtu, případně přelité hnědou omáčkou podávané s vložkou brusinek, rozinek a mandlí
-
Mufloní svíčková
676 Kč /kgStejně jako u ostatních druhů mas je i muflona svíčková jedno z nejjemnějších masa, které doporučujeme především pro rychlou úpravu tj. minutky