Tradičně byl muflon společně s ovcí kruhorohou (Ovis gmelini) mylně považován za divokého předka domácích ovcí a jeho původní areál byl předpokládán na velké části Evropy a až posléze se měl omezit pouze na Korsiku a Sardinii. Podle dnes převažující teorie jsou však domácí ovce odvozeny výhradně z ovce kruhorohé a také přirozený původ muflona je zpochybňován. Muflon je totiž pravděpodobně potomkem neolitických ovcí domácích, které byly v 8.–6. tisíciletí př. n. l. dovezeny lidmi na Korsiku a Sardinii a zde zpětně zdivočely.
- peceni
- mufloni
-
Mufloní kýta bez kosti
360 Kč /kgZ mufloní kýty lze uvařit výborné ragú, popř. celý kus masa marinovat a péct vcelku
-
Mufloní plec bez kosti
294 Kč /kgMufloní maso je velice jemné, plec doporučujeme upravovat podobně jako kýtu, případně přelité hnědou omáčkou podávané s vložkou brusinek, rozinek a mandlí