Daněk Evropský je druh z čeledi jelenovití (Cervidae) s lopatovitými parohy, svým zbarvením se podobá jelenu sikovi. Samice se nazývá daněla.
- danci
-
Dančí gulášové maso
316 Kč /kgDančí maso na guláš (kombinace kýty, plece, hřbetu) je velice populární, popřípadě toto maso můžete použít např. při pečení s česnekem, nebo pro přípravu ragů s kořenovou zeleninou
-
Dančí hřbet
750 Kč /kgHřbet se hodí k pečení vcelku, v podobě plátků je lze také smažit či grilovat
-
Dančí krk
316 Kč /kgHojně využívanou částí z daňka je také krk, který lze péct, jako výpečky, případně dusit na ragů s kořenovou zeleninou, vhodný je také na guláš, který doporučujeme podlít červeným vínem
-
Dančí kýta bez kosti
349 Kč /kgDančí kýta se hodí k pečení vcelku, v podobě plátků je lze také smažit či grilovat
-
Dančí plec bez kosti
362 KčDančí plec, hojně využívaná pro přípravu masových směsí, rolád nebo paštik. Dančí maso vyniká výraznou chutí i vůní a je velmi šťavnaté, ve srovnání se srnčím […]
-
Dančí svíčková
750 Kč /kgSvíčková patří určitě pro labužníky mezi nejúžasnější části daňka, doporučujeme k přípravě minutek nebo steaků